ATOR Ruginoasa

Activități Decembrie 13, 2020

Asociația Tineretul Ortodox Român filiala Ruginoasa

Moș Crăciun printre tinerii din A.T.O.R. Ruginoasa

Sâmbătă, 20 decembrie, A.T.O.R. Ruginoasa a încălzit sufletele celor mai înfrigurați de gerul năprasnic al iernii și au adus zâmbetul pe chipul copiilor.

Într-o zi răcoroasă a celei mai friguroase luni, Asociația „Tineretul Ortodox Român” din Ruginoasa împreună cu familiile acestora, dar și alte persoane cu suflet bun și-au strâns lucrurile nefolositoare pentru ei, dar de mare ajutor pentru alți săteni. Zeci de sacoșe pline, de la alimente necesare sau cele mai groase pături, până la jucării și haine pentru toate vârstele, tinerii în frunte cu părintele N. Olariu, dar și cu Moș Crăciun, au colindat toate părțile satului.

Astfel, prima oprire a lui Moș Crăciun a fost lângă un delușor, unde râsetele copiilor și țipetele de „pââârtieee” se auzeau în toi. Aceștia l-au primit cu brațele deschise, observându-l imediat pe Moșul nostru. Au venit în fugă, tolba deschizându-se pentru ei. Fiecare și-a așteptat cuminte cadoul, fiind siguri că vor primi ceva, având în vedere că au fost foarte cuminți în acest an. După mulțumirile fiești ale ochilor micuți ce l-au întâlnit pentru prima dată pe Moș Crăciun, următoarele opriri au fost la familii ce nu pot primi Nașterea Domnului așa cum se cuvine în casele lor. Și de această dată, tinerii au împărțit alimente, haine pentru copiii din fiecare casă, fel de fel de jucării, dulciuri și cel mai important, zâmbete sincere.

Chiar dacă Moșul nu și-a făcut apariția și în casa unei bătrâne, gândul acestuia a fost trimis celor mai în putere alături de părintele Olariu, ce au pus „cot la cot”, dăruindu-i astfel o căruță plină de lemne pentru iarna ce tocmai a sosit. Lacrimile de fericire și mulțumirile erau neajunse pentru bucuria făcută, ne-a mărturisit dânsa.

Ziua tinerilor s-a încheiat prin citatul pe care părintele l-a dat din Sfânta Scriptură „Mai ferice este a da decât a lua.”, dar și cu impresiile acestora, fiind nerăbdători să dăruiască și celelalte cadouri, pentru că desaga Moșului nu s-a golit încă.

Maria Veronica Olariu

ATOR Ruginoasa

Citește alte articole despre: ATOR